Over ons

De Winkel van Stichting "In de Tempel" verzorgt de verkoop van de producten van Stichting In de Tempel.. Hieronder vallen onder andere boeken, audio producties, online cursussen, trainingen en entreebewijzen voor lezingen en verhalenavonden.

De Stichting In de Tempel is eind 2015 opgericht en en heeft ten doel een geintegreerde en spiritueel-ecologische levenshouding te bevorderen, gebaseerd op de traditionele Europses wijsheid. De oprichters zijn Debora Zachariasse en Michiel H. van Hoorn.

Debora Zachariasse begon haar esoterische opleiding met een klassieke natuurwetenschappelijke opleiding:  "scheikunde met artsenijbereidkunde" oftewel farmacie. 

Na haar studie werkte ze tien jaar als apotheker, tot er een moment kwam, dat haar gezin haar aandacht harder nodig had dan haar inkomsten. En ook, omdat ze hoe langer hoe meer besefte dat mensen niet nog meer pillen nodig hebben, maar warmte, wijsheid en wilde kruiden – en verhalen!

Eenmaal thuis bij de kinderen lukte om van haar hobby, schrijven, haar beroep te maken en zo publiceerde ze 20 jeugdboeken waarvan er enkele nogal succesvol waren en werden vertaald, zoals Het Fluisterboek, een indringende jeugdroman. Ondertussen volgde ze een intensieve training in de westerse wijsheid bij een traditionele mysterieschool, de Servants of the Light (SOL). Ze doet er nog steeds vrijwilligerswerk als supervisor.

Michiel H. van Hoorn studeerde wiskunde en natuurkunde, maar kwam na zijn promotie over wachtrijtheorie in de IT terecht. Daar ontwikkelde hij zich tot  IT architect. Terugblikkend op die 25 jaar als IT-er, lijkt het erop alsof er altijd pioniersprojecten of onmogelijke projecten zijn kant op kwamen. Heerlijk!

Na al die jaren super abstract werken met allerlei niet-tastbare en niet-eetbare zaken, zoals belastingen, risico's, verzekeringen, prestatie indicatoren en large scale processing, etcetera, ontstond er bij hem een verlangen om terug te keren naar de menselijke maat en de levende wereld. Om af te kicken betrad Michiel ook de weg van de westerse wijsheid.

Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Het afgelopen jaar ontwikkelde hij het online cursus-systeem "Mics". Hiermee wordt momenteel de cursus de ThuisTempel naar abonnnees gedistribueerd. Ook wordt de Hartslag van de Tempel via Mics verstuurd.

Debora en Michiel woonden en werkten 15 jaar op een landje tussen de appelbomen, net buiten Zeist: De Magische Bongerd. Een magische plek, net Avalon!  Daarna verhuisden ze naar een kasteelboerderij in de ongerepte bossen van Noord Frankrijk.

Ten slotte dit: what you see is what you get. Kwantumsprongen. Je waarneming scherpen en je intuïtie trainen. De Weg Westerse Wijsheid leert ons een traditie, geen waarheid. De enige waarheid die je ooit zult vinden, vind je in jezelf. De ware gouden schat in je leven? Dat ben jij!

 

Lees verder op de blog van Stichting In de Tempel.